Fortjener dine kunder du træner som sælger?

Forleden dag have jeg en snak med en sælger. Han fortalte mig at han skam ikke havde brug for salgstræning, han trænede jo hver dag ude ved sine kunder. Desværre er det ofte en holdning jeg hører når snakken falder på at træne sine salgsfærdigheder.

Tag nu f.eks. Usain Bolt, han er igen blevet verdensmester på 100 meter. Endda i en helt fantastisk tid på 9,77 sekunder. Forestil jer, at Usain Bolt havde samme indstilling til træning som sælgeren jeg talte med forleden. Hvordan ville det så være gået i finalen, hvor feltet af verdens bedste løbere var samlet? Jeg tør godt spå at Usain Bolt næppe havde vundet finalen.

salgstræning, usain bolt, træning

Usain Bolt vinder, fordi han træner hver evige eneste dag, han er selvfølgelig hjulpet på vej af trænere og teknologi. Men hvordan kan du overføre Usain Bolts indstilling til tingene, til dig selv som sælger? Hvor tit fortjener dine kunder at du træner dit salg? Er det nok at du besøger dem, eller ville det være rart at have så meget overskud hos kunden, at du rent faktisk kunne lukke flere ordre?

Når alt kommer til alt, så bliver en sælger målt på hvor mange ordre der bliver lukket. Forestil dig at du dagligt eller ugentlig trænede de små ting. De ting som måske ikke altid lige går som planlagt hos kunden. Det kunne f.eks. være at du trænede lidt dybere i produktkendskabet, eller at du skriver de mest brugte indvendinger ned, og træner dine svar på indvendingerne. Min påstand vil være at du sætter dig stand til at lukke flere ordre.

Kunder vil have sælgere der ved noget om det produkt de sælger. For at opnå bedre færdigheder i salget, så behøver du ikke bruge flere timer hver dag. Du kan f.eks. bruge tiden i bilen til at blive bedre på dine indvendinger, ved at træne dine svar. Når du som sælger har god viden om dit produkt, så føler du dig også mere sikker i din salgsproces. Så viden skaber sikkerhed, og med sikkerhed skaber du begejstring om dit produkt, og begejstring sælger!

Prøv engang at sætte dig i kundens sted: Hvad er de tre vigtigste årsager til at du vil købe dit eget produkt?

salgstræning

Skulle du tænke over det? Så er det måske på tide at træne endnu mere, så du skaber endnu mere sikkerhed og begejstring hos kunderne.

Mangler du lidt inspiration til at komme igang, så kan mit gratis online salgskursus måske hjælpe dig. Se det gratis her.

God fornøjelse med salgstræningen.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *