De 6 salgshacks der faktisk virker

Salgshack

Dengang jeg startede i salg, var salgstræning svært at komme i nærheden af. Det var ofte store dyre kurser, som kun var for de få udvalgte i virksomheden. 

Efterhånden som internettet blev mere almindeligt, så blogs og sociale medier blev mainstream, var der dog ikke længere mangel på salgstræning – på godt og ondt.

Salgshack anno 2022

Et af de mest interessante råd, der er kommet ud af salgstrænerens renæssance, har været ideen om et salgshack: et "trick", der, når det implementeres, praktisk talt kunne garantere, at en kunde ville acceptere at købe, hvad end det er, du nu engang solgte.

Salgshack er dog for det meste en myte og fungerer normalt ikke i praksis. Selvom der ikke findes nogle simple tricks, der fra den ene dag til den anden, kan gøre dig til en topsælger, så er de følgende tips, eller hacks, nogle der rent faktisk vil give dig resultater. 

 

  1. Sælg til de rigtige personer

Effektiv screening af dine emner, er en af ​​de bedste måder at maksimere din tid på. I stedet for at sælge vilkårligt, så sørg for at stille spørgsmål på forhånd for at sikre, at dit kundeemne er kvalificeret og har interesse. Alt for mange sælgere er bange for at tage skridt mod at luge ukvalificerede emner ud, men den frygt kan koste dig tid, penge og masser af frustration.

 

  1. Lyt

At blive en førsteklasses lytter er et af de bedste salgshacks af alle, og det er måske ikke altid lige let, i vores hurtige hverdag med lav opmærksomhed. Ved at lære, hvordan man lytter, får sælgere kundeemnet til at føle sig hørt, hvilket skaber en mulighed for kundeemnet til at tegne et billede af præcis, hvad der skal til for at blive kunde i din forretning.

 

  1. Forstå købers problemer/behov

Det er svært at lytte, men det er endnu sværere virkeligt at forstå, hvad du lytter til. Når du taler med en kunde, skal du være særlig opmærksom, når de forklarer deres problemer, og hvad de leder efter. Prøv faktisk at sætte dig selv i deres sted for at få en sand forståelse af deres situation. Hvis du bruger det meste af din tid på at tænke over, hvad du tilbyder, og hvorfor du får nogle til at købe dit produkt, kommer du aldrig så langt. Prøv at bytte rollerne om, og lyt for at høre hvad der rent faktisk bliver sagt. 

 

  1. Byg relationer

Et af de bedste hacks er slet ikke et hack: at opbygge et forhold eller en relation. Tingene har selvfølgelig ændret sig, så mange sælgere tager ikke deres kundeemner med på restauranter for at lukke en aftale. Grundlæggende kan et sundt forhold bygget på tillid,  kompensere for en højere pris og nogle gange endda et ringere produkt. Stræb efter at gå lidt ekstra for at skabe en sund og stærk relation. En relation der virkelig kan binde dig sammen med dine kundeemner. Det er ikke altid nemt, men det vil normalt sikre succes.

 

  1. Smed mens jernet er varmt

Sælgeres ABC "Always be closing” er i virkeligheden ikke et godt trick eller råd. Der kan være masser af situationer hvor det er for tidligt at lukke aftalen, men det kan være lige så katastofalt af være for langsom. En succesfuld sælger kan læse situationen, og hvis en kunde udtrykker interesse, vil de ikke tøve med at spørge efter ordren, uanset om det er tidligt i processen eller ej. Faktum er, at forskellige mennesker køber forskelligt, og ikke alle har brug for uger eller måneder til at træffe en beslutning. Lær at læse folk, og vær aldrig bange for at spørge efter ordren. Lykken favoriserer trods alt de dristige.

 

  1. Vær konsekvent

Salg er et maraton, men alt for mange af os er sprintere - med alt for store udsving i vores salgstal. Konsistens i indsatsen er en af ​​de sværeste ting at mestre, især fordi et konsekvent input ikke altid oversættes til et konsistent resultat. Der er dog ikke noget andet valg, hvis du vil være den bedste udgave af dig selv. Mød op hver dag og arbejd hårdt, og over tid vil du se, at dine basisresultater begynder at blive bedre. Før du ved af det, bliver du den sælger, som du altid har drømt om at være.

 

Har du brug for mere input til dit salg, så book gratis sparring på dette link