Nibali, Contador og de andre Tour de France helte.

Hvad kan vi som sælgere lære af Nibali, Contador og resten af Tour de France feltet?

I mange år har jeg været trofast seer på Tour de France i TV. Denne sommer, tager jeg til Frankrig for at følge afslutningen på Tour de France live i Paris. Det fik mig til at tænke på, hvad vi som sælgere kan lære af Nibali, Contador og alle de andre Tour ryttere.

Op af bjerget.

I touren er der tradition for stjerner og vandbærere. Ser man på en klassisk salgsorganisation, er der også forskellige roller. Vi kende alle den dygtige sælger, der er ude og hente de store ordrer hjem. Men hvad er denne sælger uden et dygtigt bagland. Et bagland der lever op til det sælgeren lover kunden? På samme måde, så kravler Contador & Nibali ikke op af bjerget alene. Selv ikke Lance Armstrong, der var topdopet, kunne klare sig uden sit hold af dygtige hjælpere. Og nu vi er ved Armstrong, så beviser han, at det ikke kan betale sig at snyde. Det kan det heller ikke som sælger. Kunden skal nok opdage det før eller siden.

Hviledag.

Så udover at vi har det rette team omkring os og snyd ikke betaler sig, kan vi så lære andet af professionelle atleter?
Det mener jeg vi kan. I dag er det hviledag i Tour de France, men selv her er rytterne ude og træne en lille tur, for at holde benene i gang. Når der leveres resultater på topniveau som Nibali i går, så skal der altså trænes i dag. Lever du som sælger på gårsdagens resultater, eller hvor ofte træner du som sælger?Er du lige så aktiv følger af touren som jeg, så du Alberto Contadors styrt i går. Det så frygteligt ud, og desværre for Contador, holdet, touren og alle os andre så er Alberto Contador udgået. Men inden Contador udgik, så forsøgte han at kører videre. Det blev til 18 km på et brækket skinneben før han undskyldte over for holdet og gav op.Hvis du gør som Contador, selv om det gør ondt, og fortsætter salgsarbejdet, også når kunden har sagt nej. Hvad vil den samme viljestyrke så betyde for dit salg?Kæmpe respekt herfra til Contador, løbet er blevet fattigere uden ham. Jeg havde gerne set ham i gult i Paris.

Skal du have en hviledag og træne?

Skal du i den gule førertrøje, og er du blevet overbevist om vigtigheden af at træne som sælger?
Læs mere om et sjældent udbudt salgskursus, der kan få dig i den gule førertrøje.