3 ting du kan lære af Ryan Air

Jeg er faktisk lidt træt af at høre om Ryan Air. Hvad med dig?

Men når jeg ser på deres salgsarbejde, så kan vi alle lære noget. Jeg har samlet 3 ting vi kan lære af Ryan Airs salgsmaskine.

3 ting du SKAL kopiere fra Ryan Air

1: Find din egen vej!
Ryan Air gør ikke det alle de andre gør. Først og fremmest så tør Ryan Air gå mod strømmen, også selvom de kommer igennem hele mediemøllen.
De sætter trenden inden for deres branche, som de andre forsøger at efterligne,
nemlig.billige.flybilletter.

Og nogle gange når man går mod strømmen, så får man ørerne i maskinen. Men tænk lige over den medieværdi Frank Jensen, helt ufrivilligt, giver Ryan Air lige nu.

I stedet for at gøre det alle andre i din branche gør, så find din egen vej. Vær ikke bange for at dine konkurrenter kopierer dig. De vil alligevel være bagud. Gør dit produkt eller ydelse unikt og sælg så.

2: Mersalg!
Inderst inde, så ved vi alle jo godt at vi ikke kan flyve til Barcelona for 39 kr. Så Ryan Air skal tjene penge på en anden måde. De sælger ganske enkelt mere til den samme kunde.
(på samme måde som Fona sælger en forsikring med til dit nye TV)

Det koster ekstra at have baggage med Ryan Air. Du skal betale for kaffen og sikkert også en masse andre ting. Hvis nu du gjorde noget lignede i din virksomhed, hvor mange ekstra kroner kunne du så tjene?
Faktum er at Ryan Air sidste år tjente over 6.5 milliarder.
(den lader vi lige stå)

ID-10062457

Hvor meget mersalg laver du til dine kunder?

3: Fuck Janteloven
Husker du Anja Andersen da hun sagde Fuck Janteloven? Hun gik i øvrigt hele vejen og vandt champions league med sit håndboldhold.

Ryan Air gør det samme. Hvis du i dit salgsarbejde prøver at please alle, så pleaser du ingen. Hvis du som sælger har tilpas kant, der matcher din målgruppe, så får du succes. Det kan da godt være at Ryan Airs målgruppe ikke er Danmark, eller ihvertfald København - men det tror jeg de overlever.

Disse 3 ting, og mange andre, er dem jeg arbejder med i min coaching. Vil du videre med dit salg, så lej en personlig salgschef og sæt dig selv i fokus.

 

button (29)